Taxi Nijssen - Uw Taxi in Venlo en omstreken

Top 5 toeristische bestemmingen in Venlo en omstreken

De Brocantemarkt

Als je een bezoek brengt aan Venlo, is het de moeite waard om je reis te plannen rond de periode waarin de brocantemarkt wordt gehouden. Van april tot en met november organiseert de brocanteur theJo’s Tijdloos elke maand deze charmante markt in het hart van Venlo. De markt vindt maandelijks plaats op een zondag van 11:00 uur tot 17:00 uur.

Op zowel het Flujasplein (waar onder andere C&A gevestigd is) als het Dominicanenplein staan zo’n 50 kraampjes met een gevarieerd aanbod aan vintage, antieke, landelijke, industriële en brocante snuisterijen en woonaccessoires. Alle standhouders zijn lokale brocanteurs die een breed scala aan producten aanbieden. De toegang is gratis. De markt bevindt zich op een zeer centrale locatie in Venlo, waardoor je je bezoek perfect kunt combineren met winkelen en het verkennen van de historische binnenstad.

St. Martinuskerk

Deze gotische kerk dateert uit de 16e eeuw en is onlangs verheven tot basiliek. Het meest opvallende kenmerk is de imposante toren met zijn 53 klokken, die behoort tot de top 5 van Europa.

Op zaterdagmiddag wordt er live carillonmuziek gespeeld, wat een bijzondere ervaring toevoegt aan je bezoek. Op andere dagen kun je de kerk vrij bezoeken, tenzij er een mis plaatsvindt. Daarnaast heb je eens per maand de kans om de 207 treden van de kerktoren te beklimmen en te genieten van een adembenemend uitzicht over de binnenstad.

Maashaven

Op een prachtige zomerse dag is er niets heerlijker dan ontspannen aan de waterkant van Venlo. De stadshaven van Venlo, gelegen aan de Maasboulevard, biedt enkele knusse terrasjes met uitzicht op het water. Het is dé perfecte plek om te ontspannen na een mooie wandeling door de stad en te genieten van de rustgevende ambiance langs de kade.

Attractiepark Toverland

Ontdek je eigen betovering in Attractiepark Toverland! Op 20 minuutjes rijden van de binnenstad van Venlo vind je dit bijzondere attractiepark. Van spannende achtbanen tot verfrissende wildwaterbanen en gezellige terrasjes, het park biedt een onvergetelijke ervaring voor jong en oud. Beleef een dag vol avontuur en magie in de betoverende werelden van Toverland.

Het park is verdeeld in zes themagebieden: Avalon, Ithaka, Port Laguna, Magische Vallei, Wunderwald en Land van Toos. Elk gebied biedt een unieke mix van attracties, shows en entertainment. Maak een ritje in de sensationele houten achtbaan Troy, verken Villa Fiasko of ontdek de geheimen van tovenaar Merlijn in Merlin’s Quest. En vergeet niet om zelf de kunst van het toveren te leren in Port Laguna, waar de familie Magistralis je graag de magische kneepjes van het vak bijbrengt.

Het Limburgs Museum

Het Limburgs Museum in Venlo biedt een boeiende reis door de cultuur en geschiedenis van Limburg, van de oudheid tot de jaren ’80. Bij binnenkomst wandel je als het ware langs een levendige tijdbalk, waar de geschiedenis wordt verbeeld door middel van fragmenten en informatieve borden.

De rijke geschiedenis van Limburg komt tot leven in dit museum, waar de eerste boeren zich vestigden, de eerste Christenen arriveerden en de Romeinen Nederland binnenkwamen. Boven vind je ruimte voor wisselende tentoonstellingen, waardoor elk bezoek uniek is. Het museum biedt een boeiende ervaring voor zowel jong als oud, en is zeker interessant voor bezoekers van buiten Limburg.

Plaats een reactie

WhatsApp whatsapp